Balıkesir'de sinema günleri” hazırlıkları

Balıkesir

2006 yılının Aralık ayında Mesude Eğilmez'in başkanlığında kurulan Sinema Amatörleri Derneği”, etkinliklerini sürdürüyor.





2006 yılının Aralık ayında Mesude Eğilmez'in başkanlığında kurulan Sinema Amatörleri Derneği”, etkinliklerini sürdürüyor. Dernek, bir yandan sinemaya ilgiyi artırmaya çalışırken, bir yandan da beğenileri yüksek bir seyirci kitlesi yaratmayı hedefliyor. Bu amaçla, eğitim çalışmaları ile filmin mutfağına yönelik alt yapı çalışmalarına ağırlık verirken, kentin farklı bir kültürel etkinlikle buluşmasının temellerini de oluşturmaya çalışıyor.


Bu arada Milli Eğitim'e bağlı okullarda Sinema Kulüpleri”nde de kısa film çekimleri sürüyor. Okullarda tamamen atölyeye katılan öğrenciler tarafından çekilen filmler, bu yılki Sinema Günleri”nde gösterime girecek.



Mahallenin Orta Yeri Sinema” etkinliği 1 Haziran'da



Dernek Başkanı Mesude Eğilmez, 01-06 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek Mahallenin Orta Yeri Sinema” temalı Balıkesir Sinema Günleri” için 2011 yılının Kasım ayında başlayan çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.

Bu yıl, Balıkesir Belediyesi ve Cinemarine Sinemaları”nın düzenleyici ortak” olarak katıldıkları etkinliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü de destekliyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false